Voorbedereis naar Amerika en grens met Mexico november 2007

Het was de tijd om voorbede te gaan doen in het uiterste westen van de wereld vanuit Jeruzalem bezien. Zelf hadden we uitgerekend in San Diego uit te komen. Maar de Heilige Geest liet ons zien een 100 km lager te moeten zijn in La Bufadora

Een zeegeiser nabij de Mexicaanse kustplaats Ensenada. Wij gaan via Washington om vanuit 1 Timoteus 2:1-2 voorbede te doen bij het Witte Huis (president) en Capitool (volksvertegenwoordiging).

Het  was een hele uitzoekerij om het reisplan goed op orde te krijgen. Vooral voor de criminaliteit aan de grens met Mexico werd gewaarschuwd. We kregen door om zoveel mogelijk met het locale openbaar vervoer te reizen. Een spannende nieuwe uitdaging.

We hadden e-mail contact met het Witte Huis met verzoek om voor de president persoonlijk te mogen bidden. We kregen een brief. Hij stelde het op prijs maar had  helaas geen tijd om ons persoonlijk te ontvangen.

Na een voorbereiding van enkele maanden hadden we het reisschema en de boeking van de hotels rond. Een speciale gewaarwording om met enkele uitgeprinte bladzijden de wereld rond te trekken en te ervaren dat alles goed geregeld is met boekingen e.d.

Donderdag 15 november 2007.

Dagtekst: 2 Kronieken 16 : 9 :

Want des Heren ogen gaan over de gehele aarde om krachtig bij te staan, hen, wie het hart volkomen naar Hem uitgaat.

’s Morgens vertrokken we vroeg. We begonnen met een zegen over de reis te vragen. De reis verliep voorspoedig, de obstakels werden als het ware weggenomen. We moesten wel goed doordacht en alert te werk gaan en volledig vertrouwen op God.

Tijdens de treinreis wordt de missie benadrukt: Micha 4: 3.

En Hij zal richten tussen veel volkeren en rechtspreken over machtige natiën tot in verre landen. Dan zullen zij hun zwaarden tot ploegscharen omsmeden en hun speren tot snoeimessen. Geen volk zal tegen een ander volk het zwaard opheffen. En zij zullen de oorlog niet meer leren.

Micha 4: 5:

Want alle volkeren wandelen elk in de naam van zijn god, maar zij zullen wandelen in de naam van de Here, onze God, voor altoos en immer.

Spreuken 2: 6 en 11.

Want de Here geeft wijsheid, uit zijn mond komen kennis en verstandigheid. Hij bewaart hulp voor oprechten. Hij is een schild voor wie onberispelijk wandelen, terwijl Hij waakt over de paden van recht en de weg zijner gunstgenoten beschermt dan zult gij gerechtigheid en recht verstaan. Ook rechtschapenheid elke goede weg. Want wijsheid zal in uw hart komen en de kennis zal uw ziel liefelijk zijn, bedachtzaamheid zal over u waken, verstandigheid zal u behoeden.

Er is ook een aanmoediging om alles op te schrijven: Jeremia 30 : 2:

Zo zegt de Here, de God van Israel: Schrijft alle woorden die Ik tot u gesproken heb in een boek.

Op het vliegveld bidden wij wederom voor de voorbede reis.

In het vliegtuig spreekt God tot ons: Spreuken 22 : 1 en 2 :

Een goede naam is verkieslijker dan veel rijkdom, gunst is beter dan zilver en goud. Rijken en armen ontmoeten elkaar hun aller maker is de Here.

Dit is de weg, wandel daarop. (Jesaja 30:21)

Want langs die weg zijt gij nog gisteren nog eergisteren getrokken.(Jozua 3:4)

Dit is een weg van heil en van grote zegen en geeft u een hoopvolle toekomst, dan zult gij Mij aanroepen en heengaan en tot Mij bidden en Ik zal naar u horen, dan zult gij Mij zoeken en Mij vinden wanneer gij naar Mij vraagt met uw ganse hart.(Jeremia 11-13)

Na een reis van zo’n 16 uur arriveren wij in het hotel te Washington.

Vrijdag 16 november 2007.

Dagtekst: 1 Korinthe 1 : 31 :

Wie roeme roeme in de Here.

Het is behoorlijk koud als wij op weg gaan naar het Witte Huis. We lopen enige straten door en na wat vragen zien wij de plaats waar we moeten zijn. Het is nog een hele afstand.

Na een stevige wandeling komen wij aan bij het ministerie van financiën. Dit gebouw staat naast het Witte Huis. Het terrein van het Witte Huis zelf is niet toegankelijk. We nemen het terrein in door er omheen te lopen met het proclameren van de teksten:

1 Korinthe 1, 2, 3, 4, 5, en 15; Psalm 29 en Daniël 6: 17-29. Allemaal toepasselijk teksten voor het slechten van bolwerken en onzuiverheden. Wij worden sterk bepaald bij manipulatie, de macht van de mammon en afgoderij.

Na het innemen van het terrein hebben wij een korte pauze. We warmen ons op in de lounge van het chique hotel Washington geheten.

Aan de bordeszijde van het Witte Huis zegenen we  de president met zijn regering met 1 Korinthe 13: de Liefde en spreken het Onze Vader uit dat Gods wil ook hier zal geschieden.

Het geheel heeft zo’n twee en een half uur geduurd.

Op de terugweg zien wij het Capitol al staan.

Het hotel heeft geen mogelijkheid om te internetten. We gaan naar een internet locatie We kunnen de aangegeven plaats makkelijk vinden. We gaan de supportgroep informeren via de weblog: samenindenaamvanjezus.nl

We ondervinden tegenstand; twee keer verdwijnt de gehele tekst die wij geschreven hebben zonder aantoonbare redenen. De derde keer lukt het wel.

We vragen gebed voor het goed kunnen slapen en genezing voor de aanhoudende verkoudheid en bronchitis.

We merken de volgende dag al het resultaat. We slapen beter en zijn duidelijk frisser.

Zaterdag, 17 november 2007.

Dagtekst: Collossenzen 2: 8, 9, 10.

Ziet toe dat niemand u meeslepe door zijn wijsbegeerte en door ijdel bedrog in overeenstemming met de overlevering der mensen, met de wereldgeesten en niet met Christus.Want in Hem woont alle volheid der Godheid lichamelijk en gij hebt de volheid gekregen in Hem die het hoofd is van alle overheid in macht.

Vandaag gaan we naar het Capitol. De vertegenwoordigers van het volk. Wanneer wij bij het Capitol arriveren blijken wij de bijbel op de hotelkamer hebben laten liggen. Terug dus, bovendien hebben wij nogal last van het lopen. We gaan eerst bidden en daarna weer terug.

Een uur extra lopen.

Weer terug nemen wij het gebied in. Het Capitool: de volksvertegenwoordiging. Het erachter suprime court (hooggerechtshof) en de library of congres (wereldse wijsheid). In dit gebied slechten we allerlei bolwerken van machtsdenken, manipulatie, humanisme, trots enz. en het gebied tot Gods gebied te verklaren met het proclameren van de teksten:

Collossenzen 1, 2, 3, 4 Hebreen: 11, 12,13 Haggai 2 en Zacharia 4 vooral vers 6: Hij antwoordde mij: dit is het woord des Heren: niet door kracht noch door geweld, maar door mijn geest zegt de Here der Heerscharen.

Op de terugweg gaan wij langs de plaats waar wij contact kunnen leggen met de supportgroep d.m.v. de weblog.

Het is een fysiek zware dag met veel lopen, maar voldaan zijn wij om 3 uur terug in het hotel.

Wij gaan ons voorbereiden op de volgende dag.

Zondag 18 november 2007.

Dagtekst: Zacheria 7 : 19.

Zo zegt de Here der Heerscharen spreekt eerlijk recht en bewijs elkaar liefde en barmhartigheid, verdruk weduwen noch wees bijwoner noch arme en beraamt in uw hart niet elkaars onheil.

Zacheria 8: 1

Ik ben voor Sion (Amerika) in grote ijver ontbrand in gloeiende ijver ben Ik ervoor ontbrand.

Naar de kerk tegenover het hotel gaan wij naar de dienst, van 9.00 uur. We krijgen een papier met de tekst Jeremia 11 en 12:De Lord says: My plans for you are peace and no disaster when you call to me I will listen to you.

Dit is precies de tekst die wij ook in het vliegtuig kregen.

We weten dat God plannen met ons heeft, plannen van vrede en niet van onheil en als wij God aanroepen Hij zal ons horen.

Een prachtige belofte en bemoediging. Tijdens de dienst is de zalving sterk aanwezig. Daarna gaan we weer naar het Capitol. Het weer is goed,  fysiek is het weer een zware dag. Eerst leggen we het kruis over het gebied. Op de hoeken proclameren wij 1 Corinthe 13: de Liefde van God.

In het midden staat een fontein. Eromheen lopende proclameren wij het Onze Vader.

Dit doen wij naar de vier windstreken. Wij zijn zo’n uur bezig. Daarna gaan we vanuit het midden naar de hoeken van het gebied om het kruis zo nogmaals neer te leggen. Spreken de evangeliën uit over de voorbij komende mensen en auto’s.

Mattheus 27 en 28 het oosten,

Marcus 15 en 16 het zuiden

Lucas 23 en 24 het westen

Johannes 19 en 20 het noorden

Telkenmale vanuit het midden het Onze Vader uitsprekend.

Wij vullen het totale gebied met Gods woord.

Na ruim 2 uur zijn wij klaar en behoorlijk afgemat.

We hebben weer contact met de supportgroep via de weblog.

Maandag 19 november 2007.

Dagtekst: Jesaja 40 : 31.

Maar wie de Here verwachten putten nieuwe kracht, zij varen op met vleugelen als arenden, zij wandelen maar worde niet moede zij lopen doch worde niet mat.

‘s Morgens om 4 uur uit bed want om 5 uur gaan we met de taxi naar het vliegveld. De chauffeur heeft een gospelzender op. Wij genieten ervan. Als hij de zender wijzigt vragen wij hem deze terug te zetten. He loves God and his voice too.

Na een vlucht van zo’n 5 uren, arriveren wij in San Diego. De tijd is drie uur verzet.

Het zitten valt mee. Op het vliegveld worden wij aangesproken in het Nederlands. Een Engelse mevrouw die met een Belg gehuwd is. Ze helpt ons om met de trolley naar  de grens met Mexico te gaan. Ze geeft aan waar wij moeten overstappen. Na de overstap worden we in de trolley door een Nederlander aangesproken. Hij is met een cruiseschip in San Diego.

Het is de boot van de HAL De Zaandam, waar mijn oudste dochter stage op loopt.

We weerstaan de verleiding haar op te zoeken. We blijven doelgericht. De grens gaan wij lopend over. Dit gaat zonder problemen. Het vinden van het busstation is lastiger, zeker met allemaal schreeuwende taxichauffeurs om je heen. Ze proberen de koffers over te nemen van ons in de hoop dat wij dan met hun mee zullen gaan.

Na enig zoeken en vragen komen we uit waar wij moeten zijn. De bus staat al klaar.

De meest veilige maatschappij ABC.

Het is zo’n 90 km naar Ensenada, anderhalf uur rijden. Vanuit het centrum van Ensenada nemen wij een taxi naar het hotel.

Een leuk hotel uit de koloniale tijd met een schitterend interieur.

Met onze laatste krachten gaan wij uit eten. Een heerlijke maaltijd na 4 dagen Amerikaans eten waar vlug eten belangrijker is dan lekker eten.

Het tijdsverschil is hier toegenomen met 3 uren in totaal 9 uren verschil met Nederland.

Dinsdag 20 november 2007.

Dagtekst: 1 Thessalonicenzen 1: 4 en 5.

Immers dat gij door God geliefde broeders verloren zijt weten wij omdat onze evangelie-prediking niet slechts in woorden tot u gekomen is maar ook in kracht en in de Heilige Geest en in grote volheid.

‘s Morgens om 4 uur al wakker. We blijven dommelen tot 7 uur. Om 8 uur zou er een ontbijt zijn, maar helaas dat was er nog niet.

Hoewel er geen internet zou zijn, mochten wij een computer daar gebruiken om contact te maken met de supportgroep. Door hun gebed worden wij ontzettend gedragen. Corrie is gelukkig opgeknapt na dagen van pijn. Zelf heb ik deze dag last van hoofd en nekpijn. We vragen aan de supportgroep om verder te bidden voor kracht en gezondheid. Het kwaad is alom aanwezig. Op straat is zelfs de inlandse afgod, een man met de hoed neergezet. Er is voorouderverering, er was een processie aan de gang.

Na het ontbijt gaan wij naar de plaats waarvandaan de lokale bussen naar La Bufadora zouden vertrekken.

Een avontuur om te ontdekken hoe het geheel werkt.

We komen uit bij een toeristen informatiehuisje. Een vriendelijke man legt ons uit. We moeten op de straathoek gaan staan en onze hand opsteken om met een bus mee te kunnen. Hij geeft een kaartje mee van Ensenada waarop staat waar we over moeten stappen.

Het duurt o zo lang voordat er een bus komt. Terwijl aan de overzijde het gemak (de taxi) staat te wachten. We vragen aan de Heilige Geest hoe lang moeten wij nog wachten.

Nog 10 minuten. En jawel er kwam een busje. Voor een dollar mag je meerijden.

De rit duurt zo’n 45 minuten. Bij het overstappunt is een verkeersomleiding. Weer even zoeken en geduld. Daarna met het tweede busje naar La Bufadora.

Het zijn busjes die je kent uit oude Amerikaanse b-films. Gereedschap bij de hand.

Na een half uur zijn we dan in La Bufadora.

Na een wandeling door de enige straat die vol met kraampjes staat zijn we dan bij het punt waar we moeten zijn.

Inderdaad, de golven spatten behoorlijk omhoog.

Tijdens het proclameren voelen wij de druppels zeewater.

We proclameren de teksten van Ezechiel 40, 41, 42, 43,44, 45, 46.

Er dient een nieuwe tempel te komen met zuivere wijze om God te vereren.

1 Petrus 1, 2, 3 en Judas. De regels van het leven dienen weer zuiver te worden en de mensen te zijn als goud en zilver.

Tijdens het proclameren komt er iemand naar ons toe.

Hij vraagt of we christenen zijn. Hij ziet ons uit de bijbel proclameren. Hij is daar met een groep Zuid-Koreaanse pastors om ook te bidden.

Hij vertelt wanneer je bij Jeruzalem een naald in de aarde steekt dat deze dan precies bij Ensenada uitkomt.

Dus een soortgelijke missie om vanuit Jeruzalem te bidden.

Het is een knipoog van God en een bemoediging om juist de mensen uit het uiterste oosten van de wereld te ontmoeten in het uiterste westen, t.o.v. Jeruzalem. En dan ook nog met een gebedsmissie.

Na anderhalf uur proclameren gaan wij weer terug naar het hotel.

Na enig vragen en zoeken gaan wij langs de kant van de weg staan en warempel na enige tijd stopt er een busje. Bij de overstap staat de volgende bus al te wachten om ons naar het hotel terug te tijden.

Een dag dat we wandelen aan Gods hand en antwoorden kregen als wij ons afvroegen: Hoe verder? Quo Vadis…….

Woensdag, 21 november 2007.

Dagtekst: Daniel 6: 20, 21, 22, 23.

Bij het ochtendkrieken toen het licht werd, stond de Koning op en ging inderhaast naar de leeuwenkuil en toen hij nabij de kuil kwam roep hij Daniel toe met droeve stem: De Koning nam het woord en zeide tot Daniel: Daniel gij dienaar van de levende God heeft uw God die gij zo volhardend dient u van de leeuwen kunnen bevrijden?Toen sprak Daniel tot de Koning : O Koning leef in eeuwigheid, mijn God heeft zijn engel gezonden en de muil van de leeuwen gesloten.

’s Morgens via de weblog met de supportgroep. Ze hebben bemoedigingen voor ons opgeschreven. De computer van het hotel is erg langzaam. Pas de tweede poging lukt om te reageren naar de supportgroep.

Om 10.00 uur vertrekken wij naar La Bufadora. De verleiding om ons met een luxe bus te laten vervoeren weerstaan we. We nemen weer de lokale bus waar de bevolking mee gaat.

Een paar woorden Engels, Spaans en handen en voeten en jawel, wij zijn weer in La Bufadora.

We moeten het gebied lopend innemen. Maar behalve de hoofdstraat vol toeristische kraampjes is geen pad om op te lopen. We trekken het gebied al de machten van de duisternis verbrekend in. Het kwaad is weer sterk aanwezig en voelbaar. Halverwege kunnen wij achter de kraampjes komen om langs de kust het gebied in te nemen met:

Philippenzen 1, Openbaringen 4, 5, 6 en 3, Hebreeën 13, Psalm 11, 12, 13.

Terug kunnen wij ook achter de kraampjes komen via een steile trap omhoog en bovenlangs verder proclameren.

Het is altijd weer een avontuur hoe je door God wordt geleid over paden die je normaal niet zou betreden.

Na anderhalf uur proclameren gaan wij weer terug naar het hotel. De bus rijdt nu anders, maar we worden weer geholpen en komen vermoeid terug aan in het hotel.

Donderdag, 22 november 2007.

Dagtekst: Efeze 6 : 10, 11, 12.

Voorts weest krachtig in de Here en in de sterkte zijner macht, doe dan aan de wapenrusting Gods om stand te kunnen houden tegen de verleidingen des duivels want wij hebben niet te worstelen tegen bloed en vlees, maar tegen de overheden tegen de machten tegen de wereldheersers dezer duisternis tegen de boze geesten in de hemelse gewesten.

Vandaar weer met de lokale bus naar La Bufadora.

We beginnen met het kruis te leggen over het stadje.

Via de weg gaan we tot het punt waar we zijwaarts kunnen. Daar spreken wij het Onze Vader uit, dat zijn wil ook hier zal geschieden.

We gaan eerst oostwaarts. Aan de kust proclameren wij het Mattheüs evangelie en vullen het met 1 Corinthe 13: Gods liefde. Daarna het gebied vullen,  al teruggaande naar het middelpunt van het kruis. Daar hebben wij weer het Onze Vader uitgesproken. Vervolgens zuidwaarts met Marcus 15 en 16. Vullen met 1 Corinte 13 Gods liefde.

En zodoende ook naar het westen en het noorden ook weer met het Johannes evangelie.

We zien en voelen dat het gebied wordt vervuld met Gods licht. De duisternis wijkt.

Over het gebied ligt het kruis van Gods licht en is bedekt met het bloed van Jezus.

We gaan na zo’n twee uur werken weer terug naar het hotel. We laten ons uitleggen door de man van de toeristeninlichtingen hoe we terug kunnen reizen naar San Diego om vandaar uit naar Washington te vertrekken naar huis.

Voor de laatste maal hebben we contact met de supportgroep.

Vrijdag 23 november 2007

Dagtekst

Handelingen 18:1

Daarna verliet hij Athene, en kwam te Korinte

We gaan bidden voor de terugreis

’s Morgens vertrekken we met de bus naar de grens met de USA. Het verloopt goed. Bij de grens worden we duidelijk beschermd als de politie naast ons lopende zakkenrollers uit de rij haalt. Met de trolley naar het centrum van San Diego. Onderweg worden we geholpen zo dicht mogelijk bij het hotel te komen. Het laatste stuk met de taxi. Na vier uur zijn we er.

De rest van de dag rusten we uit van de vermoeienissen. Bij de receptie van het hotel kunnen ze ons tot onze verrassing al inchecken en de boardingcards van het vliegtuig uitdraaien. En we vieren Corrie haar verjaardag volgens Nederlandse tijd.

Zaterdag 24 november 2007

Dagtekst

1 Corinthe 4:1-2

Zo moet men ons beschouwen: als dienaren van Christus, aan wie het beheer van de geheimenissen Gods is toevertrouwd. Voor zulke beheerders is dit tenslotte het vereiste:

Betrouwbaar te blijken.

Weer om vier uur opstaan en naar het vliegveld. Eerst vijf uur vliegen naar Washington. Dan overstappen op een vlucht naar Amsterdam. Zeven uur vliegen. We zijn ruim vierentwintig uur onderweg. Om vervolgens ook nog 11 uur in de tijd vooruit te gaan. Op zondag om 11 uur zijn we weer thuis. ’s Avonds naar de dienst, daar wordt voor ons gebeden om gereinigd te worden van alles wat we hebben meegemaakt tijdens de reis. Het is goed om weer in het geestelijk thuis te zijn.

Corrie en Hans van der Have.