Voorbedereis naar Zuid Afrika mei 2007

De periode van voorbereiding van voor de reis naar het zuiden verloopt vrij soepel. Door onze gemeente Rafael Goes worden wij voor het gehele project gesteund met gebed, morele en praktische adviezen. Het is goed om een geestelijk dak te hebben.

 

Wij ondervinden veel steun van onze supportgroep. Zij bidden voor het project en onze missie daarin. Regelmatig krijgen we bemoedigende beelden en woorden, maar ook woorden om dicht bij God te blijven en diens leiding ten volle te aanvaarden.

Wij e-mailen enkele malen met de persoonlijke secretaris van de president van Zuid-Afrika. Uiteindelijk blijven deze onbeantwoord. Wij zullen ter plaatse horen hoe wij dit probleem zullen oplossen.

17 mei 2007.

Op 17 mei vertrekken wij om 5.00 uur ín de morgen naar het vliegveld. Op het vliegveld gaan we naar de gebedsruimte. Wij krijgen voor onze missie de tekst mee:

Psalm 85: 9 – 14:

“Ik wil horen wat God de Here spreekt”, want Hij zal van vrede spreken tot Zijn volk en tot Zijn gunstgenoten maar laten zij niet terugkeren tot dwaasheid waarlijk Zijn heil is nabij, hen die Hem vrezen zodat heerlijkheid in ons land woont. Goedertierenheid en trouw ontmoeten elkaar, gerechtigheid en vrede kussen elkaar. Trouw spruit voort uit de aarde en gerechtigheid ziet neder van de hemel. Ook zal de Here het goede geven en ons land zal zijn gewassen voortbrengen. Gerechtigheid zal voor Hem uitgaan en zijn schreden richtenop de weg

Met deze tekst zijn wij biddend en al memoriserend naar Zuid-Afrika gevlogen. Als voorbereiding hebben we 1 Timotheus,  2 Timotheus en Titus gelezen. Wij gaan als gehoorzame discipelen. Na elf uur vliegen  kwamen wij aan. We hebben gebeden voor de goede weg naar het hotel. Alles verloopt vlot. Bij aankomst reinigen en heiligen wij de hotelkamer

18 mei 2007.

Dagtekst : 1 Timotheus 2: 1,2.

Ik vermaan u dan allereerst smekingen, gebeden, voorbeden en dankzeggingen te doen voor alle mensen voor koningen en alle hooggeplaatsten, opdat wij een stil en rustig leven mogen leiden in alle godsvrucht en waarheid.

Wij gaan vandaag bidden voor de president en het parlement. Na enig zoeken vinden wij het parlementgebouw. De president woont ernaast in het Tuynhuys (een klein paleis). Na gesprekken met bewakers en overige functionarissen mogen wij wel het parlementsgebouw in, maar niet de ruimte waar het parlement is. De president is niet thuis.

We bidden om antwoord. Wij gaan daarna het gebied, het parlementsgebouw en het paleis van de president innemen. Het gebied is wel ongeveer vier kilometer in omvang. Het boek Hebreeën wordt over hen uitgeproclameerd. Wij bidden voor de president en het parlement en doen voorbede voor hen. We bestraffen de geest van machtsmisbruik en manipulatie.

Het boek Hebreeën is een krachtige proclamatie om naar Gods woord terug te keren. Wij bidden dat de kerken die om het gebied heen staan weer tot het hart van Zuid-Afrika mogen gaan behoren. Bij de tuin van de president bidden we voor de president en zegenen hem. En danken God dat hij deze man macht heeft gegeven. We bidden dat de president Gods volk goed zal behandelen. Wij zegenen hem met Gods liefde, mildheid, rechtvaardigheid en wijsheid. We sluiten het geheel af met het uitspreken van Gods liefde over het parlement met 1 Corinthe 13.

Het geheel duurde ongeveer twee uur. ’s Avonds bidden we en vieren we het avondmaal in het restaurant. Eén van de personeelsleden spreekt vol lof dat we dat doen. We vertellen haar over onze missie.

19 mei 2007.

De dagtekst : Hebreeën 1: 7 en 14

Die zijn engelen maakt tot winden en zijn dienaars maakt tot een vuurvlam. Zijn zij niet allen dienende geesten, uitgezonden om hen bij te staan die deel zullen krijgen aan de redding.

Het stormt en regent. Wij willen deze dag voorbede gaan doen voor het continent en bidden voor zonnig weer. Wij gaan naar Kaap de Goede Hoop, naar het Cape Point. Dit is het punt waar de Atlantische oceaan en de Indische oceaan elkaar ontmoeten. Het zuidelijkste puntje van de aarde.

Het hotelpersoneel begrijpt niet dat wij daar naartoe willen. Met het slechte weer zien wij toch niets. We vertellen hen dat wij daar gaan bidden.

Een auto van het hotel fungeert als taxi. Het is anderhalf uur rijden. Het blijft regenen tot vlak bij Cape Point dan begint te zon te schijnen. God verhoort het gebed op de juiste tijd.

We gaan met een treintje naar het hoogste punt waar een vuurtoren staat. We zegenen de oceanen met Gods liefde en stromen van levend water. Met het licht van de vuurtoren schijnt Gods licht over het continent. In een harde wind proclameren wij het boek Colossenzen uit over het continent.

Het waait zo hard dat de blaadjes bijna uit de Bijbel waaien. Zo begerig is het continent naar Gods woord. Op het moment dat wij klaar zijn begint het weer te regenen. De terugweg gaat gepaard met hevige stortbuien.

Later lazen wij in de krant dat het noodweer was geweest die dag.

Terug in het hotel hebben wij telefonisch contact met de supportgroep. Wij danken hen voor de gebeden. We worden erdoor gedragen en vragen gebed tegen de fysieke aanvallen die wij ondervinden en vragen hen ook te bidden voor een goede nachtrust, omdat de bedden in het hotel vrij hard zijn.

’s Avonds bidden wij voor de mensen van de supportgroep, Noord-Korea en Afrika en vieren het avondmaal.

20 mei 2007.

Het is zondag. De dagtekst is Hebreeën 1: 13.

Zet u aan mijn rechterhand totdat Ik uw vijanden gemaakt heb tot een voetbank voor uw voeten.

Wij worden geleid naar een samenkomst van de Methodisten. De prediking gaat over Johannes 17. Een zeer aansprekende dienst over bidden en voorbede.

In het eerste gedeelte bidt Jezus voor Zichzelf dan voor de mensen die door God aan Hem zijn toevertrouwd en vervolgens voor allen die door het woord geloven. Dus ook voor ons.

Een oproep te zijn wie je bent. Wij zijn sterk in God, ook al lijken wij zwak.

Zorg het verschil te zijn in deze wereld. De kerk is een ziekenhuis vol zondaars. Wordt genezen om genezing namens God door te geven.

Er wordt gezamenlijk gebeden voor Afrika. Een continent waar vrouwen en meisjes verkracht worden juist door degene die hen moeten beschermen. Waar moeders zorgen voor kinderen van anderen, ver van hun eigen kinderen.

Waar de lijfelijke slavernij vervangen is door een economische slavernij.

Na de dienst gaan wij naar het park achter het parlementsgebouw. Dit park is de moestuin van de eerste kolonie. Wij willen dit gebied weer tot Gods moestuin met Godsvruchten  maken voor Zuid-Afrika. Het park gaan we innemen met Hosea volledig uit te proclameren. De machten van de duisternis te binden en het gebied onder het bloed van Jezus te bedekken.

We worden lichamelijk behoorlijk aangevallen. Bolwerken worden geslecht, reiniging wordt uitgesproken. Geesten van manipulatie en machtsmisbruik (kolonisatie/apartheid) worden verdreven. Evenals de geest van onreinheid. Het park met leven, zuivere waarheid en liefde gezegend met 1 Johannes. De waarheid en niets dan Gods waarheid.

Het is weer regenachtig weer met felle buien en we worden lichamelijk behoorlijk aangevallen. Maar tijdens de 2 uur durende proclamatie schijnt de zon.

We gaan beschermt onder het bloed en in de kracht van het bloed van Jezus.

’s Avonds blijkt het personeel erg nieuwsgierig geworden naar wat we allemaal aan het doen zijn. Ze zien ons bidden en met Bijbels bezig. Zijn we priesters??????? We vertellen hen over onze missie.

Ze vinden het heel mooi. Ook een wijze om het goede nieuws verder uit te dragen.

21 mei 2007.

Dagtekst is 2 Petrus 3 : 13, 14.

Wij verwachten naar Zijn beloften nieuwe hemelen en een nieuwe aarde waar gerechtigheid woont. Daarom geliefden beijvert u in deze verwachting, onbevlekt en onberispelijk te blijven voor Hem in vrede.

Vandaag gaan we naar Kaap de Goede Hoop. De taxichauffeur is ook nieuwsgierig wat we in Zuid-Afrika doen, zo buiten het toeristenseizoen. We vertellen hem over onze missie, hij is verbaasd.

Hij vertelt ons over zijn pijn over de periode uit de apartheid.

We spreken over vergeving voor hem, zodat hij daarvan vrij kan komen. Hij beaamt dit.

Het weer is op de Kaap de Goede Hoop in tegenstelling tot de berichten mooi. Tijdens de rit genieten we van de mooie kust en de blauw/groene zee.

Dit keer gaan we naar een berg in het gebied waar het warme water van de Indische oceaan en het koude water van de Atlantische oceaan elkaar ontmoeten.

Wij klimmen op de hoogste steile rotspunt ongeveer 300 m hoog, soms met handen en voeten naar de top. Wij proclameren psalm 11, 14 en 57, 1 Petrus en 2 Petrus volledig uit over het continent.

Dat het continent mag terugkeren in Gods armen en naar Gods waarheid.

Dat in de huwelijken Gods orde weer mag komen.

Op de terugweg begint het weer te regenen. De chauffeur is verbaasd dat het droog en zonnig was tijdens het bidden. God zorgt goed voor ons.

Terug bij het hotel gaan wij e-mailen. Er moet een adres aangemaakt worden via Yahoo. We worden daarbij geholpen.

Zekerheidshalve bellen wij nog maar met de mensen van de bidgroep.

’s Avonds gaan wij weer bidden en vieren het Avondmaal.

22 mei 2007.

Dagtekst: Jeremia 1: 4, 5 .

Het woord des Heren kwam nu toe mij. Eer IK u vormde in de moederschoot heb IK u gekend en eer gij voortkwaamt uit de baarmoeder heb IK u geheiligd tot een profeet voor de volkeren heb IK u gesteld.

Vandaag gaan wij weer naar de moestuin van Zuid-Afrika het park. Onderweg kopen wij een Bijbel om deze t.z.t. naar de president te sturen. We nemen het gebied in en leggen het kruis met Jeremia 2, 3, 4, 5, 10,11 en 12. Amos 5 en 9, 2 Johannes en 3 Johannes, Judas, Openbaringen 1 en 2.

We eindigen met Onze Vader.

De machten van de duisternis zijn sterk aanwezig maar vlieden voor Gods woord, waarheid en licht. Wij lezen overal waar Israel staat: Zuid-Afrika. De teksten geven de toestand van Zuid-Afrika goed weer. Tijdens het proclameren worden we zwaar aangevallen en zijn na afloop uitgeput maar voldaan, en ervaren Gods vrede.

Voor de volgende dag boeken wij een helikopter om het gebied van Kaap de Goede Hoop in te nemen. We hadden eerst gekeken of dit mogelijk was per auto te doen maar dat bleek niet mogelijk. God gaf ons de tekst: op arendsvleugelen gedragen. Vervolgens kregen we een folder onder ogen: Fly like an eagle. Dat bleek de oplossing te zijn. Een helikoptertocht om het gebied in te nemen.

Evenals voorgaande dagen eindigen we de dag met gebed voor Zuid-Afrika en Korea en de bidders.

23 mei 2007.

De dagtekst is Jesaja 40 : 31.

Wie de Here verwachten, putten nieuwe kracht. Zij varen op met vleugelen als arenden. Zij lopen maar worden niet moede, zij wandelen maar worden niet mat.

Vandaag zijn we het gebied Kaap de Goede Hoop gaan innemen door een helikoptervlucht van Kaapstad langs de kust naar Kaap de Goede Hoop en het kaappunt en vervolgens langs de andere zijde terug. We doen dit met een helikopter.

We vertellen de piloot dat we onderweg de evangelien over het gebied zullen uitspreken. Matteus. : 27 en 28, . . Marcus 15en 16, Lucas 23 en24, Johannes 19 en 20. En we eindigen met 1 Corinthe 13 : de liefde.

We krijgen een koptelefoon en een microfoon. Hierdoor is hetgeen wat wij voorlezen ook hoorbaar op de basis en bij de andere helikopters. De één leest, terwijl de ander het gebied met liefde zegent, bolwerken slecht en het gebied met het bloed van Jezus reinigt en bedekt.

We starten met het Bijbellezen met het opstijgen. Na 50 minuten gaan wij weer landen. Precies op dat moment ronden wij het af met 1 Corinthe 13. Gods liefde boven alles, de liefde voor God, elkaar en jezelf. Voor het gehele continent het drievoudige snoer van de liefde. We hebben het gebied als op arendsvleugels gedragen ingenomen.

Onderweg vroeg de piloot welk Bijbelgedeelte we aan het lezen waren.

Terug in het hotel vroeg het personeel weer naar onze ervaringen. Ze blijven zich verbazen.

’s Middags gaan we nog iets kopen voor de kinderen. Het worden 4 houten nijlpaarden.

De vrouw die het ons verkoopt geeft ons Gods zegen mee.

’s Avonds gaan we weer bidden.

24 mei 2007.

Dagtekst : Jesaja 32 : 1, 2.

Zie een Koning zal regeren in gerechtigheid en vorsten zullen heersen en ieder zal hen zijn als een beschutting tegen de wind en als een toevlucht tegen de stortbui als waterstromen in deze dorre streek als een schaduw van een rots in een dorstig land.

Deze dag gaan we weer naar het park. We leggen het kruis en proclameren in de hoeken de evangeliën Marcus 15 en 16 naar het Zuiden, Lucas 23 en 24 naar het Westen, Johannes 19 en 20 naar het noorden en Matteus 27 en 28 naar het oosten.Telkens vanuit het midden war we het onze vader bidden, het kruis wordt gelegd met 1 Corinthe 13. Omstreeks 14.00 uur wordt het geheel afgerond.

’s Middags om vijf uur vertrekken wij naar het vliegveld.

Op het vliegveld is geen gebedsruimte, zodat wij in de vertrekhal dankzeggingen doen voor de missie en voorbede voor de reis naar huis.

Die nacht vliegen wij van Kaapstad naar Amsterdam. We worden behoorlijk aangevallen tijdens de vlucht. Corrie wordt zelfs onwel, maar na gebed kunnen we het toch weer volhouden.

Uitgeput komen we thuis.

De volgende dag gaan wij ons eigen terrein weer innemen en leggen het kruis over ons gebied en bedekken het met het bloed van Jezus.

We reinigen elkaar met gebed van alles wat we deze reis hebben gezien, gehoord of gedacht.

Gods vrede komt terug, in ons denken, doen en laten.

Hans en Corrie van der Have